Bio+ logo

Bio+ is een betrouwbaar biologisch merk met een brede range lekkere producten van natuurlijke komaf. Verzorgd en behandeld met respect voor mens, dier en onze leefomgeving.

Bio+: melkverpakking met de laagste milieu-impact

Een duurzaam product verdient een duurzame verpakking. Deze gedachte past helemaal bij de bedrijfsfilosofie van biologisch voedingsmerk Bio+. Om de keuze voor hun melkverpakking goed te kunnen onderbouwen, liet Bio+ in 2014 een LCA-studie uitvoeren die antwoord moest geven op de vraag ‘Welke melkverpakking heeft de laagste milieu-impact?’

LCA-studie naar melkverpakkingen

In ons eigen laboratorium hebben wij de materialen en grondstoffen van verschillende melkverpakkingen geïdentificeerd en geanalyseerd. Daarna hebben we de verpakkingen onderling met elkaar vergeleken en Bio+ advies uitgebracht over de melkverpakking met de laagste milieu-impact.

Een verantwoorde verpakkingskeuze

Als biologisch specialist wil Bio+ graag zeker weten dat zij verantwoorde verpakkingen gebruiken. Onze LCA-studie toonde duidelijk aan welke melkverpakking de meest duurzame is. Bio+ kon op basis van dit wetenschappelijke onderzoek zijn keuze voor een melkverpakking goed onderbouwen richting leveranciers, afnemers en consumenten.

De case in het kort

  • Voor wie: biologisch voedingsmerk Bio+.
  • Wat: LCA-studie.
  • Waarom: voor duidelijkheid over de milieu-impact van diverse melkverpakkingen.
  • Waar: in het onderzoekslab van The LCA Centre.
  • Wanneer: december 2014.