Bright logo

Onder het merk Bright worden alleen producten verkocht die op het gebied van milieubelasting duidelijk beter scoren dan de gemiddelde vergelijkbare producten in de markt.

Bright®

In 2015 hebben wij op verzoek van het merk Bright® een nieuwe standaard uitgewerkt voor het kwalificeren van disposables. Dit vernieuwende project kreeg steun en medewerking van wetenschappers en van de stichting Natuur & Milieu. Samen met hen ontwikkelden wij de Eco Rating®, een innovatief systeem dat via sterren op een eenvoudige manier aantoont hoe het zit met de milieubelasting van een product.

Producten beoordelen met de Eco Rating

De Eco Rating werd direct toegepast door Bright, leverancier van kartonnen en kunststof drinkbekers, borden, soepkommen, bestek, rietjes en roerstaafjes. Alle disposables van dit merk analyseren wij via een volledig Life Cycle Assessment. Het eindoordeel vertalen wij vervolgens naar een aantal sterren op een schaal van 0 tot 5: de Eco Rating. Hoe meer sterren, hoe lager de milieubelasting van het product.

Minimaal drie sterren voor Bright

Bright vindt zorg voor het milieu en eco-innovatie bijzonder belangrijk. Daarom levert het merk alleen disposables die volgens de Eco Rating minimaal drie sterren verdienen. De milieuclaim ‘Bright is aantoonbaar minder milieubelastend’ is met deze LCA-methode dus wetenschappelijk onderbouwd. Uiteraard is de Eco Rating ook toepasbaar op andere merken disposables.

De case in het kort

  • Voor wie: het merk Bright® (disposables).
  • Wat: eco-innovatie.
  • Waarom: voor het ontwikkelen van een nieuwe standaard voor disposables.
  • Waar: in het onderzoekslab van The LCA Centre.
  • Wanneer: 2015.