oosterbeek packaging logo

Oosterbeek Packaging is al meer dan vijfendertig jaar toonaangevend in primaire verpakkingen voor diverse industrieën. Zij leveren verpakkingen voor zowel A-merken als private labels.

Oosterbeek Packaging

Voor verpakkingsbedrijven Oosterbeek Packaging en Alpha Packaging is duurzaamheid een bijzonder belangrijk thema. Als onderdeel van dezelfde groep willen zij hun klanten zo goed en breed mogelijk voorlichten over de gevolgen van hun verpakkingen voor het milieu. In 2015 volgden diverse medewerkers een Life Cycle Thinking-training bij The LCA Centre.

Inzicht in Life Cycle Assessment

In ons onderzoekscentrum gaven wij de commerciële mensen van Oosterbeek Packaging en Alpha Packaging uitleg over wat Life Cycle Assessment is. Zij kregen meer inzicht in de levenscyclus van verpakkingen en in de negentien impactfactoren die iets zeggen over de milieubelasting van een product. Deze kennis namen zij direct mee in de communicatie naar hun klanten.

Klanten voorzien van objectieve informatie

Ook leerden we ze waarom het belangrijk is om uitspraken over duurzaamheid en verpakkingen te baseren op feiten in plaats van meningen. De bedrijven hebben nu een beter inzicht in de milieu-impact van hun producten. Op basis van deze kennis hebben zij hun duurzaamheidsbeleid verder aangescherpt en kunnen zij hun klanten nog beter voorzien van objectieve informatie over hun producten.

De case in het kort

  • Voor wie: verpakkingsleverancier Oosterbeek Packaging en verpakkingsfabrikant Alpha Packaging International.
  • Wat: Life Cycle Thinking-training.
  • Waarom: voor inzicht in Life Cycle Assessment en een andere kijk op duurzaamheid.
  • Waar: in het onderzoekslab van The LCA Centre.
  • Wanneer: februari 2015.