oxyma fulfilment solutions logo

Oxyma Fulfilment Solutions biedt hoogwaardige fulfilmentoplossingen waarbij betrouwbaarheid en kwaliteit centraal staat.

Oxyma Fulfilment Solutions

Dat duurzamer ook goedkoper kan zijn, bleek uit de LCA-studie die wij in 2014 in opdracht van Oxyma Fulfilment Solutions (OFS) deden voor hun klant KPN. Doel was om inzicht te krijgen in de milieubelasting van de simkaartverpakking die KPN op dat moment gebruikte. Met de onderzoeksresultaten kon KPN de milieu-impact van zijn verpakking verlagen en meteen op de productiekosten besparen.

LCA-studie naar simkaartverpakking

Tijdens een uitgebreide laboratoriumanalyse van alle materialen hebben wij met onze LCA-software de milieu-impact van de simkaartverpakking berekend en gekwalificeerd. Vervolgens onderzochten wij wat er nodig was om de milieueffecten te verminderen. De resultaten van dit onderzoek en ons advies hebben wij in een duidelijk en beknopt rapport aan Oxyma gepresenteerd.

Kostenbesparing voor KPN

Resultaat: KPN heeft een van de onderdelen van de simkaartverpakking vervangen door een andere materiaalsoort die de CO2-uitstoot met 41%, het energieverbruik met 51% en het waterverbruik met 9% reduceert. En dat keer jaarlijks een miljoen verpakkingen! Bovendien bleek dat het nieuwe materiaal goedkoper kon worden geproduceerd, wat KPN meteen een kostenbesparing opleverde. Duurzamer hoeft dus niet altijd duurder te zijn.

De case in het kort

  • Voor wie: Oxyma Fulfilment Solutions (OFS), in opdracht van KPN.
  • Wat: LCA-studie.
  • Waarom: voor inzicht in de milieu-impact van de toenmalige simkaartverpakking.
  • Waar: in het onderzoekslab van The LCA Centre.
  • Wanneer: juli 2014.