skip to Main Content
Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek verrichten vormt de kern van onze activiteiten. In ons eigen laboratorium doen wij materiaalanalyses en bepalen we de milieu-impact van uw verpakkingen en disposables. De resultaten van die onderzoeken geven u als ontwikkelaar, producent, gebruiker of aanbieder inzicht en duidelijkheid over het milieueffect van uw verpakkingen. Zo kunt u verantwoorde en gefundeerde keuzes maken en het milieuthema een concrete plaats geven in uw bedrijfsbeleid.

Duidelijkheid over de milieu-impact

Wilt u weten of uw verpakking meer of minder milieu-impact heeft dan die van uw concurrent? Een antwoord op de vraag welke verpakking voor uw product de meest duurzame optie is? In ons laboratorium doen wij op basis van een materiaalanalyse en onze kennis op het gebied van verpakkingen een Life Cycle Assessment (LCA) van uw product. Deze levenscyclusberekening kan een ‘quick scan’ zijn, maar ook een volledige LCA-studie.

Weloverwogen de markt op

Het resultaat van dit wetenschappelijke onderzoek kunt u gebruiken voor commerciële doeleinden. Wij geven u minitools om de uitkomst commercieel toepasbaar te maken. Zo helpen we u met het formuleren van een milieuclaim. Van de milieuvoetafdruk van uw verpakkingen kunnen wij een Product Environmental Footprint (PEF) voor u maken. Deze compacte milieu-impactdatasheet toont op een voor iedereen begrijpelijke manier de impact van uw verpakking op het milieu.

LAB-onderzoek voor verpakkingen

Heeft u een verpakking ontwikkeld en wilt u de eigenschappen getest hebben voordat u er de markt mee op gaat? Vraagt u zich af of uw verpakking voldoet aan de wettelijke eisen? Of wilt u van een bepaald materiaal weten hoe dit precies is samengesteld? Het LCA-lab is toegerust met moderne apparatuur voor diepgaand materiaalonderzoek. De analyses worden uitgevoerd door gespecialiseerde onderzoekers op verpakkingsgebied.

Grondige materiaalanalyse

Bij materiaalonderzoek voor verpakkingen analyseren we het materiaal grondig. We kijken met wat voor type glas, metaal, kunststof of karton we te maken hebben. We analyseren de samenstelling en het aantal lagen en bekijken of er gerecycled materiaal of vulstoffen in zijn verwerkt. We onderzoeken of de juiste lak of coating is gebruikt, of er een coronabehandeling heeft plaatsgevonden om de oppervlaktespanning te verhogen en welke druktechniek werd toegepast.

Eigenschappen testen en toetsen

Om de functionaliteit van een verpakking te beoordelen, doen wij diepgaand onderzoek naar de fysische en mechanische eigenschappen. Zo testen wij op doorprikweerstand, treksterkte, buigsterkte, dikte, gewicht en densiteit of dichtheid. Ook kunnen we de compressie van bekers, potten en schalen toetsen. Verder kijken we of het materiaal legaal is en onderzoeken we of uw verpakking voldoet aan de essentiële eisen van de EU-richtlijn 94/62/EG voor verpakkingen en verpakkingsafval.

Op zoek naar antwoorden?

Onze specialisten staan voor u klaar. Zij geven u duidelijkheid over de milieu-impact en de eigenschappen van uw (nieuwe) verpakking. Wat kunnen we voor u doen? Stuur ons een e-mail.

Back To Top