skip to Main Content
Training

Training

Ons denken is in grote mate ingegeven door onze opvoeders, onze omgeving, de reclame en de media. Zo hebben de meesten van ons geleerd dat papier milieuvriendelijker is dan plastic, dat je groente en fruit beter zonder verpakking kunt kopen, dat gerecycled beter is dan nieuw en dat voordeelverpakkingen minder milieubelastend zijn dan portieverpakkingen. Maar is dit allemaal wel zo?

Het groene denken

De kennis van The LCA Centre over verpakkingen en hun milieubelasting is het resultaat van diepgaand onderzoek. Wij kijken daarbij op een wetenschappelijke manier naar de feiten en laten ons niet leiden door meningen of subjectieve verwachtingen. Dit ‘groene denken’ kan leiden tot verrassende uitkomsten die haaks staan op onze waarneming of op wat ons is geleerd over deze materialen en producten.

Een andere kijk – interactieve workshops

Tijdens interactieve workshops en presentaties op maat delen we onze kennis graag. We maken grote en kleine groepen deelgenoot van die andere kijk op duurzaamheid en duurzaam verpakken. We demonstreren waarom het belangrijk is om verder te kijken dan het gangbare milieupopulisme. En telkens weer zien we hoe de ogen van de deelnemers worden geopend.

De levenscyclus onder de loep

In onze Life Cycle Thinking-trainingen gaan we in op de levenscyclus van verpakkingen. We bekijken het hele proces van grondstof tot levenseinde en bespreken de negentien impactfactoren die iets zeggen over de milieubelasting van een verpakking. Na deze training heeft u meer inzicht in de milieu-impact van uw eigen materialen, producten en verpakkingen.

Ook uw ogen openen?

Onze trainingen, workshops en presentaties zijn geschikt voor bedrijven, ZZP’ers, onderwijsinstellingen, verenigingen en andere groepen. Heeft u interesse en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Laat het ons weten!

Back To Top