skip to Main Content

Over The LCA Centre

Als gekwalificeerde onderzoekers op verpakkingsgebied hebben wij in ons LCA-laboratorium dagelijks te maken met de impact van verpakkingen op ons milieu. Daarbij zien we regelmatig hoe een op het eerste gezicht kleine maatregel om de milieubelasting van een verpakking te verlagen, enorme gevolgen kan hebben. Van een verpakking worden immers vaak duizenden tot miljoenen exemplaren geproduceerd.

Onze kernwaarden

Voor ons is deze positieve bijdrage aan het behoud van onze planeet een belangrijke motivatie om ons werk met veel plezier en inzet te doen. Daarbij hechten wij veel belang aan specialistische kennis, betrouwbaarheid, transparantie en onafhankelijkheid. Deze aspecten komen terug in onze kernwaarden.

 Gespecialiseerd

The LCA Centre is dé specialist in het opstellen van Life Cycle Assessments (uitgebreide milieu-impactbepalingen) voor verpakkingen en disposables. Onze kennis van verpakkingen combineren wij met expertise op het gebied van laboratoriumonderzoek en analyses voor het verlagen van de milieu-impact. We voeren de LCA-studies uit volgens ISO-norm 14044:2006. Dankzij onze kennis van compliance (de wet- en regelgeving op het gebied van verpakkingen) kunnen wij u bovendien praktische en heldere adviezen geven.

Betrouwbaar

Voor een nauwkeurig resultaat voeren wij de onderzoeken uit in ons eigen laboratorium. Wij werken met een onafhankelijke onderzoeksmethode om materialen en hun functionaliteit te testen. Onze unieke eigen analysesoftware paLCAs staat garant voor een gedegen eindconclusie. Deze software voldoet aan de gestelde normen voor het bepalen van een LCA, zoals ISO 14044 en PAS2050. De stichting Natuur & Milieu steunt onze LCA-onderzoeksmethode.

Transparant

Wij presenteren al onze wetenschappelijke analyses, onderzoeken en adviezen op een toegankelijke manier in een overzichtelijk, beknopt en helder rapport. U kunt onze onderzoeksresultaten dus altijd traceren, controleren en toetsen. Wij zijn bovendien een ISO 9001:2008-gecertificeerd onderzoeksinstituut en werken volledig volgens internationale richtlijnen.

Onafhankelijk

Wij hebben geen belang bij de productie van bepaalde verpakkingen of materialen. Hierdoor kunnen wij onafhankelijk onderzoek doen en objectief advies geven aan iedere producent en gebruiker van verpakkingsmaterialen. Natuur & Milieu staat volledig achter de LCA-methode en heeft hier haar goedkeuring aan gegeven.

Vertrouwelijk

Wij opereren als zelfstandige onderneming binnen PACOMBI GROUP en bieden onze klanten de nodige vertrouwelijkheid en geheimhouding. Het tekenen van een geheimhoudingsverklaring is dan ook geen probleem.

Wat kunnen wij voor u betekenen? Laat het ons weten!

over the lca centre
Back To Top