skip to Main Content
Duurzame Verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen hebben een belangrijke functie is ons leven. Zo moet een verpakking zijn inhoud beschermen, voedsel bewaren en vers houden, het gebruik van producten gemakkelijk maken, een product de juiste uitstraling geven en de gebruiker van informatie voorzien. Zonder verpakking kunnen wij geen siliconenkit of muurverf gebruiken, producten veilig vervoeren of online inkopen doen.

Bestaat de ultieme duurzame verpakking?

Een duurzame verpakking is een verpakking die zijn taak op de meest efficiënte manier vervult. Wat de beste manier is, hangt altijd samen met de functie van die specifieke verpakking en is voor elk product anders. Er bestaat niet één ultieme duurzame verpakkingsoplossing. Wel is het mogelijk om verpakkingen die dezelfde functie vervullen, met elkaar te vergelijken. Dit doen wij via Life Cycle Assessment (LCA).

De duurzaamste verpakking is… geen verpakking

Geen verpakking? Dat is iets wat veel mensen denken, maar in veel gevallen is het juist andersom, waar het gebruik van een verpakking een duurzame keuze is. Het onderzoek dat wij uitvoeren vertelt u precies wat de invloed van uw verpakking is. Maar het geeft u ook antwoord op de vraag hoe u de milieu-impact van uw verpakking kunt verlagen en welke verpakking in combinatie met het product de meest duurzame is. Zo weet u zeker dat u voor uw product de meest efficiënte en kostenbewuste verpakking kiest.

Back To Top