skip to Main Content

ISO-gecertificeerd onderzoekscentrum

The LCA Centre is een ISO-gecertificeerd onderzoeksinstituut. Dit betekent dat wij volledig werken volgens de richtlijnen van ISO 9001:2008. Het geeft u de zekerheid dat onze onderzoeksmethode is gestandaardiseerd en dat wij klantgericht te werk gaan. En ook onze eigen analysesoftware paLCAs voldoet aan de gestelde normen voor het bepalen van een LCA (zoals ISO 14044 en PAS2050).

Voldoen aan internationale normen

Als u met uw producten de grens over gaat, krijgt u onherroepelijk te maken met internationale wetgeving. Bijvoorbeeld met ISO 14044:2006 (eisen en richtlijnen voor levenscyclusanalyse) en ISO 14025:2010 (milieu-etiketteringen en -verklaringen). Beide zijn in veel landen buiten Nederland verplicht. Wij stellen onze rapporten zo op dat u voldoet aan de internationale standaard van ISO 14044 en ISO 14025 als u onze aanbevelingen opvolgt.

Zekerheid over milieuclaims

Wie met het onderzoeksresultaat naar buiten wil treden, kan dus eenvoudig aantonen dat zijn verpakkingen en disposables volgens internationale normen zijn onderzocht. Wij adviseren u bovendien over milieuclaims en andere gerelateerde uitingen. Zo kunt u deze binnen en buiten Nederland zorgeloos communiceren.

Back To Top